BDigital Global Congress

La setmana passada vaig assistir al BDigital Global Congress, el congrés de referència sobre els avenços de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) i la seva aplicació en l’àmbit empresarial, tecnològic i social.

Caixa Forum

 

El congrés tractava especialment temes vinculats a la seguretat, la salut i la mobilitat.

Seguretat

La primera sessió anomenada: "La internet del futur i els reptes de seguretat" va ser una de les més interessants del congrés.

La Internet del Futur permetrà un elevat grau d'interacció entre les persones i els objectes, per al qual caldrà garantir en tot moment el nivell de seguretat requerit i superar els diversos reptes plantejats, des de la pròpia identificació i privacitat fins a la confidencialitat i integritat dels mecanismes de comunicació, entre d'altres. Reptes que ja s'estan abordant avui en dia, com s'il·lustra amb les presentacions d'aquesta sessió . Les Institucions estan definint el marc legal i els nous requeriments de Seguretat a tots nivells, i el món de la recerca, i també l'empresa, treballa per definir nous sistemes i metodologies més robustes. En paral·lel cal una vigilància de l'univers d'Internet per protegir-lo de potencials vulnerabilitats i amenaces, com per exemple el crim digital.

 

 Malware 2.0

 Font - Galeria Flickr del congrés.

La ponència més entretinguda va ser la de Sergio de los Santos, director general d'Hispasec, que va fer una demostració de com funcionaven els famosos Phishing per robar diners als clients de les entitats bancàries online. Ens va explicar l'existència de dues corrents de Malware a nivell mundial, la Russa i la Brasilenya. Organitzacions perfectament muntades que treballen unica i exclusivament per guanyar diners de manera fraudulenta. Aquestes organitzacions són les mateixesxarxes de crim organitzat, tràfic de drogues i prostitució. 

 

 

Responder

El contenido de este campo se mantiene como privado y no se muestra públicamente.
CAPTCHA
Esta pregunta es para evitar spam automático.
Image CAPTCHA
Copiar los caracteres (respetando mayúsculas y minúsculas) de la imagen.