El Consell Assessor

Ahir va tenir lloc una de les reunions ordinàries d'aquest òrgan de suport a l'estratègia de
la UDT-IA
. Com ja fa temps que alguns dels nostres contactes ens demanen una explicació del seu funcionament us en fem aquí un breu resum.

En altres llocs hem parlat de la visió i missió de la UDT, comuns a la majoria d'unitats i
equips dedicats a la transferència de coneixement i tecnologia. Aquesta transferència no pot ser realitzada sense un diàleg continu amb els investigadors, per tal d'estar al dia de les novetats de la seva recerca, i transmetre les observacions que les nostres activitats recullen del teixit empresarial.

En molts casos, degut a la manca de recursos, aquest esforç de comunicació es vehicula a través
d'una única persona, el tècnic de transferència, que ha de cercar els espais i moments per a reunir-se amb els científics i destil·lar aquesta informació de manera fragmentada, el que pot provocar una focalització massa parcial del coneixement a promoure.

D'altres, aquesta tasca queda recollida en informació bibliogràfica que depèn d'organismes
gestors de xarxes de relacions entre agents R+D+i, com poden ser les oficines universitàries de transferència tecnològica, les agències de recerca de les administracions, els parcs tecnològics, etc. Aquí es pateix en un grau molt més alt la fragmentació de la informació, demostrada en molts casos en la manca d'interaccions entre els diferents nodes de les xarxes, i una causa de les actuals polítiques de fusions de centres de recerca.

La UDT-IA no és aliena a les dues maneres de treballar anteriors, però manté aquest òrgan com a
mesura per a millorar la qualitat de l'estratègia de transferència de l'IIIA-CSIC. El Consell Assessor pretén ajudar al Consell Directiu i a la Direcció de la nostra unitat a dissenyar polítiques a mig i llarg termini en desenvolupament tecnològic i assessorar de
forma eficient tant a la UDT-IA com a empreses i organitzacions en temes de tecnologies d'IA.

El Consell es composa de responsables de la UDT i investigadors especialitzats en àrees
destacades de l'R+D de l'IIIA
, podent ser membres gent externa al propi centre.

Entre les seves competències, destaquen principalment l'avaluació de les estratègies de la UDT i quines noves tecnologies es poden consolidar en la transferència. També la millora de la qualitat en els processos de treball de la UDT, tant en desenvolupament i manteniment de programari com en la seva visibilitat i promoció.

Aquest treball es planifica i revisa en un mínim de dues reunions ordinàries anuals, creant-se comissions especials per a desenvolupar les diferents tasques.

No és una feina fàcil -depèn molt de la proactivitat i capacitat de dedicació dels seus
membres-, però gestionat correctament és una eina molt valuosa que ens ajuda en l'alineament de la tasca de la UDT amb el centre al que donem servei.

Responder

El contenido de este campo se mantiene como privado y no se muestra públicamente.
CAPTCHA
Esta pregunta es para evitar spam automático.
Image CAPTCHA
Copiar los caracteres (respetando mayúsculas y minúsculas) de la imagen.