Reconeixement de EEUU al Director de l'IIIA-CSIC

El director de l'IIIA-CSIC, el Dr Ramon López de Mántaras, ha estat guardonat recentment amb el premi Robert S. Engelmore, que anualment concedeix l'Associació Americana d'Intel·ligència Artificial.

Aquest premi, creat el 2003, és un dels més prestigiosos en aquest camp de la ciència i reconeix el treball de científics que han destacat per la seva contribució al camp de la intel ligència artificial aplicada, segons un comunicat del CSIC. Entre els anteriors guardonats estan Ed Feigenbaum i Bruce Buchanan, inventors dels sistemes experts, i Jim Hendler, coinventor juntament amb Berners-Lee, de la web semàntica.
López de Mántaras, doctor en Física per la Universitat de Toulouse III i doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya, és el primer no nord-americà en rebre aquest guardó. El seu treball en els camps del Raonament Basat en Casos o en la Creativitat Computacional han merescut anteriors reconeixements com l'European Artificial Intelligence Research Award, el de l'Associació Internacional d'Informàtica Musical o el Premi Ciutat de Barcelona, entre d'altres.

 

Mike Hamilton (AAAI) entregando el premio a Ramon López de Mantaras

En David Leake (AAAI) lliurant el guardó a en Ramon López de Mántaras