Jornada "Els Errors del Emprenedors"

Organitzada pel Parc de Recerca de la UAB en col·laboració amb UDT-IA, SECOT, Strands i Endor Nanotechnologies, l'IIIA-CSIC ha acollit avui aquesta jornada informativa per als emprenedors. En ella hem tingut l'oportunitat de sentir, més enllà de la teoria, experiències reals sobre aquesta difícil aventura.

Malgrat la pluja ha jugat una mica en contra, endarrerint l'inici de la jornada a causa de les averies als FFGC, l'organització del PRUAB i el saber fer dels ponents ha contribuit a la plena satisfacció del públic assistent.

Després de la benvinguda de la Júlia Palma del PRUAB i la presentació del IIIA-CSIC per part del Dr. Ramon López de Mantaras, els assistents hem pogut gaudir de la ponència de l'Enrique Puig, delegat de la SECOT (Seniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica). En ella ha anat citant els diferents errors més típics dels emprenedors (excés de confiança, no tenir en compte el desig del mercat, el·laboració del pla de viabilitat en els millors i pitjors possibles, etc). Tota una valoració des de la veu de l'experiència.

A continuació, Marc Torrens, CIO d'Strands (segona spin-off del IIIA-CSIC) ha presentat el recorregut històric de la seva empresa, remarcant els punts que ell creu més importants en un mercat que es mou en un element nou, Internet, diferent de l'empreneduria tradicional, on les velocitats de canvi obliguen a centrar-se en la simplificació i flexibilitat de les idees.

Finalment, l'experiència recent de Joaquim Querol, d'Endor Nanotechnologies, una star-up que a diferència d'antres entitats del sector nanotecnològic ha enfocat el seu mercat més enllà dels centres de recerca i aposta per les grans empreses de farmacèutica, salut i cosmètica. Aquesta diversificació ha representat un esforç enorme que ara comença a donar fruit, malgrat que són conscients que un major enfocament inicial els hauria donat millor avantatge davant la seva competència.

En acabar la jornada, el Parc ha ofert un petit refrigeri als assistents on aquests ha pogut intercanviar les seves impressions i intentar establir nous lligams per a futures col·laboracions. Des d'UDT-IA ens sentim honrats de la confiança que el Parc ens ha otorgat permetent celebrar aquesta jornada a l'Institut i, d'aquesta manera, fer-nos partíceps en aquest esforç envers la transferència de tecnologia, deure de tota entitat pública com la nostra.

Galeria fotogràfica de l'event

Presentacions
Respon

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per evitar spam automàtic.
Image CAPTCHA
Copiar els caracters (respectant majúscules i minúscules) de la imatge.